Home TEST

Náš chov

Šel Charolais s Limousinem na pastvu

Na Maletické farmě jsme se zaměřili na chov masného skotu plemene Charolais a Limousine.

Tato plemena vynikají velmi dobrou masnou užitkovostí a nízkým podílem tuku. Sněhobílí až krémoví Charolais s růžovým čumákem a červenohnědí až červení Limousíni se světlými kruhy okolo očí a nozder – to je naše více než stohlavé stádo.

Více o chovu

Naše krávy chtějí WELFARE

Základním kamenem a cestou ke kvalitnímu masu je chov zvířat ve WELFARE podmínkách.

WELFARE je stav, jak se zvíře cítí, nejlépe jej prý vyjadřují kritéria 5 svobod:

  • kvalitní pastva, dobrá (u nás křišťálová) voda
  • pohodlná místa k odpočinku, svobodný pohyb pod přístřešek rovnou z pastvin, pohodlné ustájení (u nás drbátka a kartáčky, přirozený stín a minerální solné lizy s příchutí lučního kvítí, metr nastlané slámy, dvě veliké haly, v nich porodnice a několik oddělení)
  • prevence a rychlá diagnóza případných zdravotních problémů (náš tým veterinářů je spolehlivý, neskutečně rychlý a velmi kvalitní)
  • pohyb různě oddělených stád, zařazení býka k přirozené plemenitbě
  • strach a úzkost naši čtyřnozí neznají, u nás na farmě se všichni chovají ke zvířatům s respektem a láskou
  • denní úklid areálu, vysekání travnatých ploch a udržování strojů v čistotě patří mezi naší každodenní aktivitu

Prodej Maletického masa

Naše maso bude zrát jako víno!

Připravujeme zrání masa ve speciálních chladících boxech technikou dry aging – neboli zrání za sucha. Naši přední řezníci toto slovo počeštili na “staření”.

Maletické maso je naším nejcennějším produktem. Jak je toho možné dosáhnout?

  • kvalitní pastvou, skvělým zázemím
  • bezstresovou porážkou
  • dokonalou cestou chlazeného masa
  • špičkovými podmínkami pro zrání masa
  • spoluprací s kvalifikovanými řezníky při bourání a porcování

Takto připravené maso vám budeme nabízet od jara 2021. Těšíme se na to!

O stařeném masu

Co je stařené maso?

Staření je technika, která je známá několik desetiletí a díky ní dosáhne hovězí maso nejvyšší kvality. Maso odpočívá až několik týdnů v určených podmínkách při stálé teplotě. A to vše je pro chuť masa opravdu klíčové. Zpracování masa trvá déle, než je běžné, ale výsledek stojí za to.

“Stařené” maso se stává křehčím, měkčím, získává intenzivní a naprosto výjimečnou chuť.

Zrání v boxech s řízenou atmosférou

V průběhu vyvěšení masa dochází k enzymatickým a biochemickým změnám, které mají za následek zlepšení chuťových vlastností masa. Jde především o steakové partie – nízký a vysoký roštěnec a T-bone.

Za výslednou chuť zodpovídá stálé a pomalé odpařování vlhkosti, které zvyšuje koncentraci extraktivních látek. To jsou látky, které jsou v mase zastoupeny v malém množství, ale jde o početnou skupinu látek, které mají vliv na tvorbu chuti a vůně masa. 

Podmínky, za nichž zraje Maletické maso, jsou:

  • ideální teplota 0–2° C
  • vlhkost 75–83 %
  • rovnoměrné proudění vzduchu

 

To vše dokáží zajistit profesionální boxy s řízenou atmosférou, které nám dodala firma Energostar Tábor s.r.o.

Vzdálený monitoring výrobních a provozních podmínek zajišťuje společnost The Cloud Provider s.r.o.

Novinky

maleticke-maso04_600x600
23/5/2024

Maletické hovězí maso, vyzrálé minimálně 30 dní, vyniká svou chutí, vůní, křehkostí a měkkostí. Je radost z něj vařit!
NOVINKA: možnost okamžité platby kartou předem a rozvoz po celé ČR.

Bio radost

Naše krávy se mají dobře

Podmínky pro dobrý život a kvalitní výživa jsou základními kameny pro nejlepší kvalitu masa. Hospodaříme na všech našich pastvinách v ekologickém režimu, JSME BIO ...úplně celí.

Jsme držiteli certifikátů Biokont a Českého svazu chovatelů masného skotu (členství v plemenné knize Charolais a Limousine).

Všechny podmínky k získání certifikátu splňujeme nejen proto, že musíme ale hlavně proto, že chceme.

Více o farmě

  • Pastviny našich krav se nacházejí kolem malebné vesničky Maletice, na březích řeky Blanice (znáte tu lidovou píseň?), mezi několika velkými jihočeskými rybníky s dubovými hrázemi s dnes již tak často vymizelými mezemi.
  • Na naše pastviny – louky se vracejí volavky, čápi, dravci, bio režim se líbí i jiným zvířatům.
  • To vše má vliv na kondici našeho stáda, nedávno jsme nechali udělat náhodná vyšetření krve a výsledky byly naprosto perfektní.
  • Často přijímáme zájemce ze zemědělských středních i vysokých škol na exkurze, přijeli se k nám podívat i zástupci francouzských chovatelů.

Recepty

V ničem jiném to NEVĚZÍ, než dobře uvařit naše HOVĚZÍ

Steaky, hamburgery, to vše je skvělá a celkem jednoduchá úprava hovězího masa, ale vařené hovězí je neméně fantastický zážitek!

Eos assumenda nulla

Lorem ipsum dolor sit amet. Qui voluptas galisum Eum placeat aut eius nihil id omnis atque ut error dolore. Ex maiores consequatur est eligendi galisum qui sequi temporibus eum atque quis. Aut voluptatibus voluptatem qui distinctio porro sit consequuntur dolor cum voluptas doloremque est facilis voluptas in dolor commodi. Eos assumenda nulla Ut numquam sed ratione nemo sit […]

maleticke-maso2

At alias quidem

Lorem ipsum dolor sit amet. Non officia eligendi est perferendis nobis et rerum pariatur non quidem quia. Aut nisi obcaecati et perspiciatis magni Qui veniam qui eaque repellendus ut rerum fuga quo consequatur vero! Est quas ullam Ut numquam vel unde repellat et odit molestiae rem nesciunt veritatis. Qui inventore nostrum In tempora eum inventore impedit et quia […]

Jak objednat

 

Termíny prodeje budeme zveřejňovat zde na webu a též na Instagramu a Facebooku. Zanechte nám prosím váš email, abychom vás mohli včas informovat kdy, kde a co se bude prodávat.

Chci dostávat novinky

nebo nás kontaktujte

prodej@maletickafarma.cz

Kontakt

Najdete nás v malebné krajině Jižních Čech

Kateřina Grégrová
info@maletickafarma.cz
+420 777 272 938

Kontaktní adresa
Maletická farma s.r.o.
Pražská 483/7, 397 01 Písek

Sídlo — fakturační adresa
Maletice 15, 398 11 Protivín

Provozovna
Maletice, 398 11 Protivín
49.237473, 14.188495

 

IČO: 28064241

Společnost je zapsaná u Krajského soudu v Českých Budějovicích, spisová značka C 15111.

 

Projekt „Maletická farma blíže turistům i zákazníkům“ je podpořen z rozpočtu Jihočeského kraje.

 

Loading...